Blije Go Ahead Eagles-spelers na de tweede goal tegen Excelsior

Go Ahead laat met zege gevarenzone achter zich

Go Ahead Eagles heeft dankzij een kostbare 3-0 thuiszege op middenmoter Excelsior afstand genomen van de gevarenzone.

Sander Duits bezorgde zijn ploeg een flinke ruggensteun door al na elf minuten fraai raak te koppen na een corner van Sinan Bytyqi. De Kosovaar die ook de Oostenrijkse nationaliteit heeft, was ook betrokken bij de 2-0. Hij ging neer nadat Jurgen Mattheij hem licht geraakt had, waarna Sam Hendriks de penalty benutte.

Kort voor de penalty had scheidsrechter Edwin van de Graaf arbiter een onmiskenbare overtreding van Joey Groenbast op Luigi Bruins, de spelmaker van Excelsior, over het hoofd gezien. Tot woede van de Rotterdammers, die voor de pauze alleen dreigend waren bij een schot van Khalid Karami. Zijn inzet was echter een simpele prooi voor Go Ahead-keeper Theo Zwarthoed.

Excelsior drong na rust meer aan, ook na de tweede gele kaart van Danilo Pantic, en kreeg kansen via Terell Ondaan en Kevin Vermeulen. Na hands van Ondaan besliste Hendriks het duel echter met zijn tweede strafschop. Doelman Tom Muyters voorkwam de 4-0 met een fraaie save op een pegel van Marcel Ritzmaier.