NOS NieuwsAangepast

Rellen in 'jungle' Calais bij verboden demonstratie

Rellen in Calais: traangas tegen stenen

De Franse politie heeft traangas en waterkanonnen ingezet om demonstranten in Calais uiteen te drijven. Bij de 'jungle', het illegale vluchtelingenkamp in de Franse kustplaats, werd geprotesteerd door een paar honderd mensen.

De groep bestond uit migranten en activisten, die met bussen naar Calais waren gekomen voor het protest. De politie had buiten de stad al een paar bussen met demonstranten tegengehouden. Van tevoren was aangekondigd door de autoriteiten dat het protest niet door mocht gaan om veiligheidsredenen.

De demonstratie begon vreedzaam, maar als snel greep de politie in. Demonstranten gooiden stenen en agenten gebruikten waterkanonnen.

Kamp sluiten

De activisten komen op voor betere leefomstandigheden voor de ruim 10.000 migranten in het kamp. President Hollande heeft de situatie in de 'jungle' een humanitaire noodsituatie genoemd en zegt voor het einde van het jaar het kamp te willen sluiten. Ook wil hij dat de Britten helpen om het probleem op te lossen.

Eerder vandaag riep hulporganisatie Unicef de Britse regering op om alleenreizende vluchtelingenkinderen versneld op te nemen. Er zouden zo'n 400 kinderen in Calais verblijven die in aanmerking komen voor noodopvang in Groot-Brittannië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl