NOS WielrennenAangepast

Colombiaan Chaves sterkste in Ronde van Lombardije

Esteban Chaves heeft de laatste klassieker van het wielerseizoen gewonnen. De Colombiaan versloeg in het Italiaanse Bergamo zijn landgenoot Rigoberto Uran en de Italiaan Diego Rosa in de sprint en schreef daarmee de 110de editie van de Ronde van Lombardije op zijn naam.

Chaves sprint naar winst in Lombardije

De drie waren in de 240 kilometer lange koers samen met de Fransman Romain Bardet weggesprongen op de Selvino, de laatste echte klim in het parcours. Een groep achtervolgers, met onder anderen Robert Gesink, Alejandro Valverde, Fabio Aru en Warren Barguil, slaagde er in de laatste 29 kilometer naar de meet niet in de vier terug te halen.

Op een heuveltje op 3 kilometer van de finish in Bergamo versnelde Chaves en Bardet viel plots stil. Rosa trok de sprint aan en zag in de allerlaatste meters alleen Chaves nog passeren.

Robert Gesink, die met nog zo'n 60 kilometer te rijden nadrukkelijk betrokken was bij het ontstaan van de definitieve, sterke kopgroep van uiteindelijk vijftien man, werd zevende op 1.24 van de Colombiaanse winnaar. Hij verloor de aansluiting in de afdaling van de voorlaatste klim.

De toptien van de 110de editie van de Ronde van Lombardije

Eerste klassiekerzege na sterk seizoen

Voor de 26-jarige Chaves is het zijn eerste klassiekerzege uit zijn carrière. De Colombiaan was al bezig aan een sterk seizoen, waarin hij al vaker dagsucces in Italië boekte: vorige week won hij de Ronde van Emilia en in de Giro d'Italia bracht hij een etappe op zijn naam.

De Giro sloot Chaves bovendien af met een tweede plaats in het eindklassement. In de Vuelta eindigde hij anderhalve maand geleden als derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl