NOS NieuwsAangepast

Podcast: het beste uit het Oog

Dat een vader en zoon allebei genomineerd waren voor de belangrijkste filmprijs van Nederland, een Gouden Kalf, vonden Gijs en Reinout Scholten van Aschat al heel bijzonder. Ze zijn niet teleurgesteld dat de prijs voor Beste Acteur naar Issaka Sawadogo ging. Maar waarom voelde Reinout zelfs "opluchting" dat hij niet het podium op hoefde? Luister naar het gesprek dat Sheila Sitalsing met hen had.

Oud-Europarlementariër voor GroenLinks, Turkije-kenner en publicist Joost Lagendijk, werd vorige week de toegang tot Turkije ontzegd. Lagendijk vertelde presentator Chris Kijne na terugkomst in Nederland over de moeilijke positie waarin hij is gebracht. Hij heeft nu een speciaal visum nodig om weer terug te kunnen, maar het is onduidelijk hoe hij die kan verkrijgen.

De atleten Tommie Smith en John Carlos, die in 1968 tijdens de Olympische Spelen een Black Power-groet deden, werden deze week gerehabiliteerd op het Witte Huis. Correspondent Arjen van der Horst vertelde over de sporters, die met hun statement nog steeds zwarte Amerikaanse sporters inspireren tot vergelijkbare acties.

Hamlet van Shakespeare is heel ouderwets, vond regisseur Peter Pluymaekers. Hij vroeg rapper Brainpower om het klassieke stuk te verjongen. Eric Corton kreeg een voorproefje van het stuk, dat gisteren in première ging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl