Ongemotiveerde Mathieu stapt uit Franse selectie en stopt

Een opmerkelijk verhaal in het Franse kamp in aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Nederland. Vrijdag maakte de Franse bond bekend dat verdediger Jérémy Mathieu, na een onderhoud met bondscoach Didier Deschamps, uit de selectie werd geschrapt.

De 32-jarige verdediger van FC Barcelona zette meteen een punt achter zijn interlandloopbaan. In de Franse krant L'Équipe vertelt hij over de redenen: "Ik ben niet meer gemotiveerd."

Jérémy Mathieu

Vijfvoudig international Mathieu werd deze week opgeroepen voor de interlands tegen Bulgarije en Nederland. Hij vroeg daarop een onderhoud met bondscoach Deschamps en vertelde hem dat hij niet langer gemotiveerd is.

"Tijdens het volgende WK ben ik bijna 35 jaar, het wordt dus heel moeilijk voor mij", aldus Mathieu. "Deschamps was verrast door mijn beslissing. Ik heb hem een beetje in verlegenheid gebracht, maar uiteindelijk begreep hij het."

Mathieu werd mede door een kuitblessure niet geselecteerd voor het EK in eigen land. "Ik heb tijdens mijn carrière weinig geluk gehad met de nationale ploeg".

Aymeric Laporte in actie namens Athletic Club de Bilbao.

Mathieu wordt vervangen door Eliaquim Mangala, die door Manchester City wordt uitgeleend aan Valencia. Een andere optie voor het centrum van de verdediging is Aymeric Laporte, die voor het eerst door Deschamps werd opgeroepen.

Met zijn selectie voorkwam Deschamps dat de verdediger van Athletic Club in de toekomst voor Spanje zou kunnen kiezen. Vanwege zijn Baskische grootouders was dat ook een mogelijkheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl