Reddingswerker met baby in zijn armen
NOS NieuwsAangepast

Syrische vrijwilliger redt baby en barst in tranen uit

In een heen en weer schuddende ambulance zitten vier vrijwilligers van de Syrische White Helmets. Een van hen zit huilend met een baby in zijn armen. Het meisje heeft bloed aan haar hoofd en ziet nog grijs van het puin.

"We hebben haar gered uit een gebombardeerd gebouw van vier verdiepingen hoog", roept de ambulancebroeder richting de camera. "Godzijdank hebben we haar levend gevonden, ze is slechts een maand oud."

De reddingswerker bidt met bloeddoorlopen ogen dat het meisje blijft leven. Met doekjes deppen zijn collega's het stof en bloed van haar huid.

White Helmets redden baby

Rennend met de baby in zijn armen stormen de vrijwilligers het ziekenhuis binnen. Huilend wordt ze in een ziekenhuisbed gelegd. Het is onbekend hoe het nu gaat met het meisje.

Elf doden

Het filmpje is volgens persbureau AP gemaakt in de Noord-Syrische stad Idlib. De stad werd donderdagavond onder vuur genomen door het Assad-regime, zeggen de White Helmets. Volgens hen kwamen bij de bombardementen ten minste elf burgers om het leven, onder wie zeven kinderen.

De withelmen zijn een vrijwillige reddingsbrigade. Na luchtaanvallen zijn ze vaak als eersten ter plekke om te zoeken naar overlevenden. De White Helmets zijn voor hun werk genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl