Helle Thomsen
NOS Sport

'Thomsen is de pittige tante die we nodig hebben'

Een coach met internationale ervaring, dat is precies wat de handbalsters nodig hebben, vindt Nycke Groot. De international werkte bij Holstebro en FC Midtjylland jarenlang samen met de Deense Helle Thomsen, de nieuwe bondscoach van de handbalploeg.

"We hebben de afgelopen jaren onwijze stappen gemaakt onder Henk Groener en we hebben mooie dingen bereikt. Maar nu moet er gewoon een schepje bovenop. Dit is nodig om gouden medailles te pakken", vertelt ze.

De fanatieke Thomsen vormt een wereld van verschil met de immer kalme Groener. "Ze zijn echt twee uitersten. Helle is een pittige tante die zegt waar het op staat. Maar ik denk dat het wel goed wordt opgenomen in de groep."

Groot werd met Thomsen bij Midtjylland kampioen van Denemarken, een erkende handbalnatie. "Ik heb natuurlijk wel gezegd dat ik haar een goede trainer vond. Maar dat laten haar resultaten ook wel zien. Het is de handbalbond die de beslissing neemt en die volgt de trainers ook wel."

Nycke Groot fanatiek tegen Frankrijk in de halve finales van de Olympische Spelen.

Onder Groener maakten de Oranjevrouwen in Rio de Janeiro hun olympische debuut. Een droom die werd verwezenlijkt. Maar een medaille bleek net een stap te ver. De dames werden vierde.

"In Rio zijn we tegen heel wat dingen opgelopen. We hebben daar niet goed gespeeld en desondanks werden we toch vierde. Dat is best wel knap. Ik denk dat iedereen zoekende was; naar de vorm, wat moeten we nou nog doen? Ik denk dat we daar te weinig steun in hebben gehad. Ik hoop dat Helle dat wel meer kan geven."

Thomsen staat volgende week al voor de groep tijdens het vierlandentoernooi in Eindhoven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl