NOS VoetbalAangepast

Van Oostveen: publieke benoeming Blind was fout

Bert van Oostveen heeft in een interview met de NRC toegegeven dat hij in de fout is gegaan bij de zogenoemde dubbelconstructie met Guus Hiddink en Danny Blind. Volgens de afgetreden directeur betaald voetbal had de voetbalbond deze aanstelling niet vooraf naar buiten moeten brengen.

In de dubbelconstructie was het de bedoeling dat Guus Hiddink na het EK als bondscoach werd opgevolgd door zijn assistent Blind. Na het ontslag van Hiddink liep Oranje onder leiding van Blind dat EK in Frankrijk mis. Volgens Van Oostveen was het beter geweest om de afspraak te maken maar er vervolgens niet over te communiceren.

Hiddink

Van Oostveen spreekt in het interview ook over het ontslag van Hiddink. "De keuze is gemaakt op basis van een aantal optelsommen: communicatief, inhoudelijk, managerial."

Volgens de voormalige KNVB-directeur was Hiddink ook toe aan een stopzetting van de samenwerking. "Wij bespeurden zeer veel twijfel bij spelers en staf. We stonden er niet goed voor, er kwamen twee cruciale interlands aan, er was binnen de groep behoefte aan duidelijkheid."

Bedreigingen

Van Oostveen vertelt ook dat hij lange tijd ernstig bedreigd is door supporters. Dat had te maken met de perikelen rond FC Twente, dat dreigde te degraderen. Hij deed drie keer aangifte bij de politie en kreeg intensief politietoezicht.

"Het is heel dichtbij gekomen. Ik was in mei op een FIFA-congres in Mexico toen ik werd gebeld door de politie, ze zeiden: wilt u uw vrouw en kinderen bellen met het verzoek om hun koffers klaar te zetten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl