-
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Parkeergarage dicht, veel Duitsers verwacht: Venlo vreest chaos

Venlo heeft noodmaatregelen genomen om de verwachte parkeerchaos op maandag het hoofd te bieden. Door de onverwachte sluiting van een parkeergarage en de komst van vele duizenden Duitse toeristen vreest de gemeente een groot tekort aan parkeerplekken. De dagjesmensen worden verwacht omdat maandag een vrije dag is in Duitsland vanwege de Dag van de Duitse eenheid.

Er zijn extra parkeerplaatsen gecreëerd op het voormalige kazerneterrein aan de Horsterweg, bericht 1Limburg. Van daaruit rijden pendelbussen naar de binnenstad. Ook komen er verkeersregelaars en extra bewegwijzering.

Tweede garage

Vrijdagmiddag ging parkeergarage Roermondsepoort, goed voor 450 parkeerplaatsen, per direct dicht vanwege de slechte bouwkundige staat. Het is al de tweede Venlose parkeergarage in korte tijd die met spoed wordt gesloten. Eerder ging het Arsenaal (380 plekken) al dicht.

Het wegvallen van al die parkeerplaatsen, in combinatie met de verwachte toeloop van Duitse dagjesmensen, bracht de gemeente Venlo ertoe maatregelen te nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl