Phillip Cocu probeert de oplossing voor het 'penaltysyndroom' zelf te vinden
NOS VoetbalAangepast

Cocu kan 'zaal vullen met mental coaches'

Het 'penaltysyndroom' van PSV blijft onderwerp van gesprek in Eindhoven. Ook in aanloop naar de wedstrijd tegen sc Heerenveen komen de dramatische statistieken wat betreft strafschoppen weer voorbij op de persconferentie. Van de laatste negentien penalty's werden er twaalf gemist. Davy Pröpper was woensdag tegen FK Rostov de laatste 'boosdoener'.

"Ik kan een zaal vullen met mental coaches die zich hebben aangeboden om ons van het probleem af te helpen", vertelt Cocu. "Maar dat gaan we niet doen. Misschien moeten we er gewoon minder over praten dan we nu doen. Je moet geen angst hebben om te missen, maar het gewoon zien als een kans om te scoren."

Cocu hoeft geen mental coach voor 'penaltysyndroom'

Hendrix voorlopig uit roulatie

PSV moet het zaterdagavond in Friesland stellen zonder Bart Ramselaar, Jorrit Hendrix en de al langer geblesseerde Jürgen Locadia. De bovenbeenblessure van Ramselaar valt mee; Cocu verwacht hem na de interlandperiode weer terug.

Over Hendrix had Cocu minder goed nieuws. "Dat zal langer duren. Over een week of vier moet zijn knie opnieuw onderzocht worden. Dat geeft al aan dat hij er voor langere tijd uit ligt."

Knieblessure

Hendrix raakte woensdagavond in het Champions League-duel met FK Rostov geblesseerd. Er is schade aan de binnenband van zijn knie. Vorig seizoen had hij ook al last van hetzelfde gewricht.

"Enorm balen", zegt Hendrix op de website van PSV. "Ik hoef niemand uit te leggen hoe vervelend dit is. Een voetballer wil voetballen en niet revalideren. Helaas zit er voor mij nu niets anders op dan keihard werken om nog sterker terug te komen."

Cocu: winst noodzakelijk om mee te blijven doen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl