Toeristen verlaten hun Airbnb-verblijf in Amsterdam
NOS Nieuws

Airbnb verwijdert discriminerende Amsterdamse verhuurder

Een Amsterdamse Airbnb-verhuurder is verwijderd van de verhuur-website omdat ze geen Israëlische gasten wilde ontvangen. Het Amerikaanse bedrijf zegt dat de host is verwijderd omdat er geen plaats is voor discriminatie op het platform.

De vrouw wees een verzoek van vier Israëlische gasten om haar appartement te huren af, omdat ze de Palestijnse zaak steunt. In een screenshot van haar reactie valt te lezen dat ze "helaas geen Israëliërs kan accepteren totdat er iets verandert aan het beleid", tenzij de gasten activisten zijn die kunnen aantonen dat ze strijden voor een vreedzame oplossing van het probleem.

Een woordvoerder van Airbnb laat weten dat hem geen eerdere gevallen bekend zijn van discriminatie bij Amsterdamse verhuurders. Bij het hoofdkantoor worden bovendien geen cijfers per land bijgehouden over incidenten tussen verhuurders en huurders.

Nieuwe aanpak

Eerder deze maand maakte het bedrijf een nieuwe wereldwijde antiracisme-aanpak bekend. Klanten die denken dat ze geweigerd zijn op basis van racisme of discriminatie worden geholpen om aan een andere accommodatie te komen. Ook moeten gebruikers van het platform binnenkort verplicht een antiracisme-verklaring ondertekenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl