NOS Nieuws

'HBO vertrekt, maar Amazon komt naar Nederland'

Het is een komen en gaan van online videodiensten in Nederland. HBO kondigde deze week nog aan te stoppen met het aanbieden van films en series, maar Amazon lijkt wel brood te zien in de Nederlandse markt. Volgens RTL-directeur Bert Habets koopt het bedrijf rechten op om films en series in Nederland te mogen uitzenden.

Amazon, een van de grootste internetwinkels ter wereld, is druk bezig met het opzetten van een online videodienst: Amazon Prime. De dienst heeft al 63 miljoen betalende leden in de Verenigde Staten en Amazon heeft grote namen aan de dienst gebonden. Zo lanceren de oud-presentatoren van Top Gear binnenkort een nieuw auto-programma op de streamingdienst.

College Tour

Ook het hoofd aankoop van SBS bevestigt tegenover Nu.nl dat Amazon op de Nederlandse markt actief is. Volgens Habets zou de introductie van Prime in Nederland snel kunnen gebeuren: "De rechten gaan volgend jaar in. Dus dat zal betekenen dat zij concrete plannen hebben voor een lancering in Nederland", zegt hij vanavond in het NTR-programma College Tour.

Netflix-topman Reed Hastings is daar te gast. Hij zegt de concurrentie te verwelkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl