Wout Poels gaat als winnaar over de streep in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik.
NOS WielrennenAangepast

'Monument Man' Poels drie jaar langer bij Sky

Wout Poels heeft zijn contract bij de Britse wielerploeg Sky met drie jaar verlengd. De 28-jarige wielrenner blijft tot en met 2019 verbonden aan de ploeg van Tourwinnaar Chris Froome.

De ploeg is buitengewoon tevreden over hun 'Monument Man', die in zijn tweede jaar de monumentale klassieker Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam schreef. Voor Sky was dat de eerste zege in een grote klassieker sinds de oprichting in 2010.

Bovendien boekte Poels fraaie zeges in de Ronde van Valencia, de Ronde van Catalonië en de Ronde van Groot-Brittannië.

Klassementsambities

Deze zomer hielp hij als meesterknecht kopman Chris Froome voor het tweede jaar op rij aan de eindzege in de Ronde van Frankrijk. In de komende jaren hoopt Poels zelf als kopman aan de start te staan in de Ronde van Italië of de Ronde van Spanje.

"Ik ben op een leeftijd waarop mijn sterkste jaren eraan komen", aldus Poels op de ploegwebsite. "Dan is het erg lekker om ook in het sterkste team van de wereld te zitten."

Poels in Lombardije, Contador niet

Zaterdag krijgt Poels de kans om een tweede monument aan zijn palmares toe te voegen. De Limburger start als kopman van Sky in de Ronde van Lombardije, de koers waarin hij vorig jaar twaalfde werd.

Alberto Contador zal de 110de editie van de 'koers van de vallende bladeren' in ieder geval niet winnen. De Spanjaard liet via Twitter weten dat hij verstek laat gaan wegens griep.

De Ronde van Lombardije zou de laatste World Tour-koers zijn van Contador in dienst van Tinkoff. Vanaf januari rijdt hij voor Trek-Segafredo, de ploeg van Bauke Mollema.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl