Clasie en Huntelaar samen in Oranje
NOS VoetbalAangepast

Clasie en De Vrij terug bij Oranje, nog geen Robben

Bondscoach Danny Blind heeft Stefan de Vrij en Jordy Clasie opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels van Oranje met Wit-Rusland en Frankrijk.

Blind houdt nog geen rekening met Arjen Robben. De aanvaller maakte vorige week na een half jaar blessureleed zijn rentree bij Bayern München.

"Arjen wil zelf heel graag, maar we hebben rekening te houden met Bayern München", aldus Blind, die wel een slag om de arm hield. "We zullen overleggen met Arjen en de club of het haalbaar is dat we hem erbij halen."

Overleg

Het ligt in de lijn der verwachting dat Robben komend weekend in Bayerns thuisduel met FC Köln in de Bundesliga weer speelminuten krijgt. "Dat verruimt de kans op Oranje, maar dan nog zullen we overleggen met Arjen en Bayern."

Blind hoopt nog stiekem op Robben

Blessures Vlaar en Hendrix

Ron Vlaar viel af voor de Oranjeselectie. De AZ-verdediger liep donderdag in het Europa League-duel met FC Zenit een kuitblessure op. Ook PSV'er Jorrit Hendrix haakte af door een knieblessure, opgelopen tijdens de Champions League-wedstrijd tegen FK Rostov.

Blind zei op dit moment genoegen te nemen met Fred Grim en Frans Hoek als zijn assistenten. "Ik wil geen overhaaste beslissingen nemen. Het uitgangspunt is dat er in de toekomst nog iemand bijkomt, maar niet iedereen is ook beschikbaar."

Eerst De Kuip, dan Arena

Oranje speelt op vrijdag 7 oktober in De Kuip tegen Wit-Rusland. Drie dagen later, op maandag 10 oktober, is Frankrijk de tegenstander in de Amsterdam Arena.

Blind over tweede assistent bij Nederlands elftal

Definitieve selectie

Doel: Jasper Cillessen (FC Barcelona), Jeroen Zoet (PSV), Maarten Stekelenburg (Everton)

Verdediging: Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg), Virgil van Dijk (Southampton), Rick Karsdorp (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Daley Blind (Manchester United), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio), Jetro Willems (PSV)

Middenveld: Jordy Clasie (Southampton), Davy Klaassen (Ajax), Davy Pröpper (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (AS Roma), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanval: Steven Berghuis (Feyenoord), Bas Dost (Sporting), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Luuk de Jong (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou)

Blind noemt selectie voor duels met Wit-Rusland en Frankrijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl