Eric Black, vorig seizoen als interim-trainer bij Aston Villa
NOS VoetbalAangepast

Assistent-trainer Southampton gaf advies over omkoping

De assistent-trainer van Southampton, Eric Black, is het volgende slachtoffer in de reeks onthullingen van de krant The Telegraph over corruptie in het Engelse voetbal.

Net als onder anderen Jimmy Floyd Hasselbaink en Sam Allardyce is Black gefilmd in gesprek met undercover-journalisten die zich voordeden als vertegenwoordigers van een Aziatisch bedrijf dat wil investeren in voetballers.

De 52-jarige Schot ging volgens The Telegraph de fout in doordat hij de onderzoeksjournalisten advies gaf hoe ze officials bij voetbalclubs in lagere divisies kunnen omkopen. Black zou namen hebben genoemd van mensen die bereid zouden zijn voor een flinke vergoeding informatie over spelers door te geven aan het niet-bestaande bedrijf. Dat is in strijd met de regels van de Engelse voetbalbond FA.

Black is pas sinds dit seizoen werkzaam bij Southampton, de vorige club van Ronald Koeman. Afgelopen seizoen was hij een tijdje waarnemend hoofdcoach van Aston Villa.

De afgelopen dagen zijn meer grote namen in het Engelse voetbal in het nauw gekomen door onthullingen van The Telegraph. Twee mensen heeft het al de kop gekost: de Engelse bondscoach Sam Allardyce en de assistent-trainer van Barnsley, Tommy Wright, moesten beiden het veld ruimen.

Woensdag kwamen beelden naar buiten van Jimmy Floyd Hasselbaink. De Nederlandse trainer van Queens Park Rangers sprak met de journalisten over een bemiddelende rol bij transfers van spelers naar zijn club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl