Het treinwrak in Hoboken
NOS Nieuws

Oorzaak treinongeluk Hoboken nog onduidelijk

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is van het treinongeluk, gisteren op een station in het Amerikaanse Hoboken. Onderzoekers gaan uit van een ongeluk, maar weten niet of dat werd veroorzaakt door een technische of een menselijke fout.

Mogelijk kan de zwarte doos van de trein antwoorden leveren, omdat die bijvoorbeeld bijhoudt hoe hard er wordt gereden en of er werd geremd. Het zoeken daarnaar wordt echter bemoeilijkt door instortingsgevaar: een gedeelte van het ingestorte dak van het station is op de ontspoorde locomotief terechtgekomen.

Het onderzoeksteam zal ook de machinist van de trein ondervragen. De man, met 29 jaar ervaring bij de spoorwegmaatschappij, raakte gewond bij het ongeluk maar heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten. Hij heeft hulp toegezegd.

Daarnaast wordt er gekeken naar de conditie van het spoor en de trein zelf.

Te snel

Volgens ooggetuigen kwam de trein veel te snel het station binnenrijden. De trein zou drie keer harder hebben gereden dan de 15 kilometer per uur die daar is toegestaan.

Bij de ontsporing kwam één persoon om het leven, een 34-jarige vrouw die net uit Brazilië naar de VS was geëmigreerd. Van de tientallen gewonden liggen er nog zeven in het ziekenhuis. Geen van hen is levensgevaarlijk gewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl