Ongeloof bij Feyenoord na de 1-0 van Fenerbahce

Fenerbahçe maatje te groot voor Feyenoord

Feyenoord is in het Europa League-duel met Fenerbahçe tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. Na negen zeges op rij was de Turkse ploeg van Dick Advocaat in Istanbul met 1-0 te sterk. De Nigeriaan Emmanuel Emenike tekende voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Fenerbahçe, met Jeremain Lens en Gregory van der Wiel in de basis en oud-Feyenoorder Robin van Persie op de bank, was voor rust oppermachtig. Balverlies van Dirk Kuijt (oud-Fenerbahçe) op het middenveld leidde tot de 1-0 van Emenike, die vanaf rechts de bal knap in de verre hoek deponeerde.

Kuijt reageerde kort na rust alert op een terugspeelbal (redding doelman Volkan Demirel) en Nicolai Jørgensen zag zijn inzet (een stiftje) van de lijn gehaald worden door Martin Skrtel.

Lens had Fener in de slotfase de 2-0 kunnen bezorgen: na een rush zag hij invaller Robin van Persie wel staan, maar hij besloot zelf te schieten en miste.

Dirk Kuijt en Robin van Persie na afloop. Beiden speelden voor zowel Feyenoord als Fenerbahçe

Zlatan kopt United langs Zorja

Twee weken na verrassend verloren te hebben bij Feyenoord, boekte Manchester United in zijn tweede groepswedstrijd in de Europa League thuis een moeizame 1-0 overwinning op Zorja Loegansk.

Zlatan Ibrahimovic was goud waard voor United

De Mancunians domineerden voor rust en de lat voorkwam de 1-0 bij een knal van Marcus Rashford. Na de pauze kroop Loegansk, dat vorig seizoen als vierde eindigde, meer uit zijn schulp en kreeg het kansjes, via onder anderen Paulinho.

Halverwege de tweede helft kwam United op 1-0, zij het wat fortuinlijk. De bal stuiterde na een mislukt schot van de net in de ploeg gekomen Wayne Rooney in de richting van Zlatan Ibrahimovic, die met een simpel kopballetje de ban brak.