De assistenten met de koffertjes bij de opnamen van Miljoenenjacht
NOS NieuwsAangepast

Jacht op geld door verliezer televisieshow nu echt afgelopen

Een deelnemer van de RTL-televisieshow Miljoenenjacht heeft volgens de rechter geen recht op een grotere prijs. Semih uit Vlaardingen vond zelf dat hij onterecht was afgevallen tijdens het spel. De rechter vindt dat de deelnemer te hoge zorgvuldigheidseisen stelt aan het spel.

Semih ging niet door naar de volgende ronde toen het antwoord van een andere deelnemer op een verkeerd geformuleerde vraag werd goedgekeurd.

Patty Brard

De vraag was: "Welke Nederlandse diva trouwde afgelopen maand op Ibiza?" Een andere kandidaat antwoordde: Patty Brard. De jury keurde het goed, waardoor Semih afviel en met 3000 euro naar huis ging. De twee andere deelnemers kregen prijzen 42.200 euro en 190.000 euro.

Volgens Semih klopten de vraag en het antwoord niet, omdat Patty Brard pas diezelfde avond zou trouwen. De deelnemer vond dat hij daardoor tienduizenden euro's was misgelopen en stapte naar de rechter.

Prijs gewonnen

Die oordeelt nu dus dat Semih te hoge zorgvuldigheidseisen stelt aan een show waarbij het spelelement overheerst. Ook vindt de rechter dat hij als deelnemer heeft gekregen waar hij recht op had: kans op een prijs, die hij bovendien gewonnen heeft.

In 2013 spande een andere deelnemer van Miljoenenjacht ook al een rechtszaak aan. Hij zei dat hij miljoenen is misgelopen doordat hij per ongeluk op de rode knop drukte, het teken dat een deal is gesloten en dat het spel ten einde is. De rechtszaak loopt nog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl