Turkse Nederlanders demonstreerden na de couppoging in Rotterdam
NOS NieuwsAangepast

Nog twee aanhoudingen vanwege spanningen Turkse Nederlanders

Twee mannen hebben zich deze week op het politiebureau moeten verantwoorden voor bedreigingen die ze via sociale media hadden geuit, in verband met de couppoging in Turkije in juli.

Afgelopen dinsdag is een man van 31 jaar uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van opruiing en belediging na de mislukte coup. De telefoon van de man is in beslag genomen.

De dag erna is een 44-jarige man uit Utrecht opgepakt. Hij wordt ook nog verdacht van vernieling, bedreiging en haatzaaien. Daarnaast zou hij de Wet Wapens en Munitie hebben overtreden.

Speciaal team

Begin deze maand zijn ook al twee mannen opgepakt in het kader van de spanningen onder Turkse Nederlanders. De politie hoopt door dit optreden te voorkomen dat de spanningen nog verder oplopen.

Een speciaal politieteam in Rotterdam onderzoekt alle aangiften en meldingen die zijn gedaan na de couppoging in Turkije in juli. In het hele land is meer dan 175 keer aangifte gedaan.

De politie wil niet in ingaan op de aard van de bedreigingen. Vermoedelijk gaat het om dreigementen van Erdogan-aanhangers die kort na de couppoging zijn gedaan op Twitter en Facebook, aan het adres van Gülen-aanhangers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl