Dirk Kuijt tijdens de persconferentie van Feyenoord
NOS SportAangepast

De sport van donderdag bij de NOS

Europees voetbal en de begroting van de schaatsbond bepalen het sportbeeld van deze donderdag. Drie Nederlandse teams treden donderdagavond aan in de Europa League: Ajax, AZ en Feyenoord. En de schaatsbond KNSB ligt onder vuur vanwege aanhoudende financiële perikelen.

Ajax trapt thuis af tegen Standard Luik. AZ gaat op jacht naar de eerste Europese overwinning tegen FK Zenit Sint-Petersburg. Feyenoord speelt in Turkije tegen Fenerbahçe, de oude club van Dirk Kuijt en de huidige club van trainer Dick Advocaat, de assistenten Mario Been en Cor Pot en de spelers Robin van Persie, Gregory van der Wiel en Jeremain Lens.

Advocaat: oud genoeg om te weten wat goed voor mij is

Alle wedstrijden zijn vanaf 19.00 uur te volgen via Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. En ook online, op NOS.nl, is via een liveblog alles te volgen van de verrichtingen in de Europa League.

Rond 22.40 uur is in Nieuwsuur op NPO 2 een samenvatting te zien van de wedstrijd van Ajax.

Champions League en eredivisie

In het Lunchjournaal, om 13.00 uur op NPO 1, wordt nog teruggeblikt op de Champions League-wedstrijd van PSV tegen FK Rostov. Vanaf 18.45 biedt het Sportjournaal op NPO 1 een vooruitblik op de Europese voetbalavond en tevens een voorbeschouwing op het eredivisieduel van vrijdagavond, PEC Zwolle - ADO Den Haag.

IJsstadion Thialf

Daarnaast wordt in het Sportjournaal en Nieuwsuur aandacht besteed aan de financiële perikelen bij de schaatsbond. De KNSB wil bezuinigen, maar schaatsers, gewesten en de commerciële ploegen zijn daar fel tegen gekant.

De uitzendingen van donderdag 29 september

TijdProgrammaMedium
13:10 uurLunchjournaalNPO1
18:45 uurSportjournaalNPO1 en NOS.nl
19:00 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
22:40 uurSport in NieuwsuurNPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl