Miguel Ángel López
NOS WielrennenAangepast

Colombiaan López wint Milaan-Turijn

De Colombiaan Miguel Angel López heeft de 96ste editie van de semiklassieker Turijn-Milaan op zijn naam geschreven. De renner van Astana kwam na 186 kilometer koers solo aan nadat hij de Canadees Chris Woods gelost had.

Voor het 22-jarige Colombiaanse talent is het zijn tweede 'grote' overwinning van het seizoen: hij schreef dit jaar ook de Ronde van Zwitserland op zijn naam.

Colle di Superga

Drie man reden de hele dag vooruit in de oudste wielerkoers ter wereld, die voor het eerst in 1876 werd verreden. Maar op negen kilometer van de streep, na de eerste van twee passages van de Colle di Superga (5 kilometer à 9%), werd Peter Kennaugh (Sky) als laatste vluchter ingelopen.

Vlak voor de tweede passage, met nog zes kilometer te gaan, versnelde Woods. De Canadees sloeg een gaatje dat López tergend langzaam dichtreed. De twee zagen de eerste groep wel naderen, maar vielen niet stil. Woods zette als eerste aan, maar López bleek sterker.

Malori opnieuw in ziekenhuis

Voor de Italiaan Adriano Malori eindigde de koers voor de tweede keer dit seizoen op het asfalt. De renner van Movistar kwam ten val en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Malori kwam in januari akelig hard ten val in de Ronde van San Luis, waarna hij in een kunstmatig coma werd gehouden. De Italiaan maakte deze maand na acht maanden zijn rentree op het hoogste niveau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl