Bob van Oosterhout aan het woord tijdens de persconferentie van Shooters Den Bosch
NOS SportAangepast

Sportmarketeer neemt Shooters Den Bosch over

Sportmarketeer Bob van Oosterhout en oud-speler Jos Frederiks zijn de nieuwe eigenaren van basketbalclub Shooters Den Bosch. Ze nemen de organisatie van de club, die met financiële problemen kampte, over en willen de club professioneler maken.

"Nieuw in Nederland, maar niets bijzonders in bijvoorbeeld de Amerikaanse sport", zegt Van Oosterhout. "Veel grote sportclubs zijn daar in handen van ondernemers en worden bedrijfsmatig en professioneel gerund. In mijn ogen de absolute toekomst van de sport."

Verleden bij de club

Van Oosterhout (1993-1997) en Frederiks waren in het verleden al actief als manager bij Den Bosch. Van Oosterhout verwierf daarna met name bekendheid als sportmarketeer. Frederiks werd als speler vijf keer kampioen met Den Bosch en redde de club in 2010 al eens van de ondergang vanwege financiële problemen.

De eerste taak voor de nieuwe eigenaren wordt het vinden van een nieuwe hoofdsponsor. Ook zal de naam 'Shooters' verdwijnen, fans mogen meedenken over een nieuwe naam voor de club.

"Jos en ik zullen tijd nodig hebben zaken aan te passen. Zowel sportief, organisatorisch als commercieel. Maar we hebben ook geen haast. Iedereen is het meest gebaat bij een solide fundament", aldus Van Oosterhout.

Den Bosch werd in 2015 voor het laatst landskampioen. In totaal waren de Bosschenaren 16 keer de beste van Nederland en werd zeven keer de beker veroverd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl