Wanhoop bij mensen in Aleppo na nieuwe bombardementen
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw zware strijd om Aleppo, door de lucht en op de grond

In en om de Syrische stad Aleppo wordt opnieuw zwaar gevochten. Het Syrische regeringsleger probeert met steun van de Russen om de stad helemaal in te nemen. Vannacht waren er hevige luchtaanvallen op posities van de rebellen, maar er wordt de laatste dagen ook op de grond gevochten.

De stad is verdeeld in een westelijk deel waar het regeringsleger van president Assad de controle heeft en een oostelijk deel dat de rebellen in handen hebben. De opstandelingen worden al tijden uit de lucht bestookt, ook vannacht weer.

Bij die bombardementen is een ziekenhuis geraakt, zo melden bewoners en personeelsleden. "Rond vier uur vannacht vlogen vliegtuigen over en bestookten ze het ziekenhuis" zegt een radioloog. "Brokstukken kwamen terecht op patiënten op de intensive care." Door de inslagen vielen generatoren en zuurstofapparatuur uit. Patiënten zijn overgebracht naar een ander ziekenhuis. Hoeveel slachtoffers er vielen bij de aanval op het ziekenhuis is niet bekend.

Bakkerij

In een andere wijk van het oostelijk stadsdeel werd een bakkerij verwoest. Daarbij zijn zeker zes mensen omgekomen, meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. De stad zou door artilleriegranaten zijn getroffen.

Ook gisteren lag Aleppo zwaar onder vuur. Toen kwamen bij luchtaanvallen zeker 23 mensen om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl