Wissam Ben Yedder

Sevilla wint nipt van Lyon, Juventus haalt uit in Zagreb

In groep H van de Champions League heeft Sevilla thuis met 1-0 van Olympique Lyon gewonnen. Juventus had in dezelfde groep in Zagreb geen kind aan Dinamo: 0-4. De Spanjaarden en de Italianen gaan samen aan kop met vier punten uit twee duels.

Sevilla, de laatste drie jaar winnaar van de Europa League, had voor de pauze bar weinig in te brengen. Nabil Fekir, met een schot op de lat en een prachtige krul die werd gestopt door doelman Sergio Rico, en Gnaly Maxwell Cornet waren een voortdurende plaag voor de Spaanse verdediging.

Na rust heerste Sevilla. Na drie schoten van Nasri kopte Wissam Ben Yedder in de 52ste minuut raak. Daarna regende het Spaanse kansen. Luciano Dario Vietto miste een penalty (Samir Nasri werd neergelegd) en Jeremy Morel haalde een bal van de lijn. Lyon kreeg nog één kans, maar het schot van Corentin Tolisso strandde op de lat.

Juve

Het duel in Kroatië tussen Dinamo Zagreb en Juventus was geen moment echt spannend. Miralem Pjanic opende na 24 minuten de score en enkele minuten later besliste Gonzalo Higuain het duel al. Paulo Dybala was kort onderweg in de tweede helft trefzeker en vlak voor het laatste fluitsignaal maakte Adrian Semper op knullige wijze een eigen doelpunt.