Thaise god mag niet fietsen in toerismevideo

De Thaise god Thotsakan mag niet fietsend worden afgebeeld. Dat zegt het Thaise ministerie van Cultuur nadat er een toerismevideo is verschenen over het land. In de toerismevideo wordt de Thaise god Thotsakan onder meer kokend en fietsend opgevoerd en dat is respectloos, volgens het Thaise ministerie van Cultuur. De video moest worden aangepast.

De video werd begin deze maand gepubliceerd. In het filmpje worden vier mensen die traditionele Khon-maskers dragen, gevolgd bij hun reis langs allemaal toeristische bezienswaardigheden. Ze bezoeken niet alleen tempels en maken selfies op het strand, ze gaan ook karten en fietsen. En dat laatste, dat mag dus niet. Want Thotsakan verdient meer respect.

"Thotsakan is de koning onder de reuzen. Hij is een groot, formidabel karakter. Dus is het niet de bedoeling dat hij op deze manieren wordt afgebeeld", zegt minister van Cultuur Apinan Poshyananda. Dus werden de 'respectloze' scènes verwijderd. Zeven scènes in totaal. De nieuwe video verscheen gisteren.

Moderne Thaise cultuur

De regisseur zegt dat hij met de video een moderne versie van de Thaise cultuur wilde laten zien, maar is akkoord gegaan met de aanpassingen.

Inmiddels is er een petitie gestart om de originele video te behouden. De petitie is al 70.000 keer ondertekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl