Op een foto van het Syrische persbureau SANA zou te zien zijn dat Syrische troepen in het noorden van Aleppo zijn
NOS Nieuws

Syrische leger begint grondoffensief in Aleppo

Het Syrische leger is bezig met een grondoffensief in Aleppo. Het is de grootste aanval in maanden. De afgelopen dagen voerde het Syrische leger, met hulp van Rusland, vernietigende luchtaanvallen uit, als voorbereiding van het grondoffensief.

Het leger zou de beroemde citadel van Aleppo nu in handen hebben en delen van de historische oude binnenstad. Het in Groot-Brittannië gevestigde Syrische Observatorium voor de Mensenrechten bevestigt de opmars van het leger in Aleppo.

We zullen de terroristen in het oosten van Aleppo wegvagen.

Anonieme Syrische legerwoordvoerder

Het oosten van de stad, dat in handen is van de rebellen, wordt vooralsnog niet aangevallen. Maar een anonieme legerwoordvoerder zei dat de "terroristen in het oosten zullen worden weggevaagd". In het oosten zitten 250.000 mensen vast die geen kant op kunnen. Ze hebben geen stromend water, eten of medicijnen.

Vandaag zijn er bij persbureau Reuters beelden verschenen van de verwoestingen in Aleppo. De beelden zijn gemaakt met een drone. Wie de beelden van de ingestorte gebouwen, verlaten straten en kraters gevuld met water heeft gemaakt, is niet duidelijk.

Dronebeelden leggen verwoest Aleppo vast

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft de strijdende partijen opgeroepen om veilige humanitaire corridors te creëren om gewonden uit Oost-Aleppo te vervoeren. Volgens de WHO zijn er slechts 35 dokters beschikbaar voor de verzorging van de honderden gewonden in ziekenhuizen die bijna niet meer functioneren.

"We hebben een verzoek voor medische evacuaties neergelegd bij de Syrische regering", zei een woordvoerder van de WHO. De Syrische regering heeft voor zover bekend nog niet gereageerd op het verzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl