NOS WielrennenAangepast

Provincie Brabant wil Vuelta naar Nederland halen

De provincie Brabant wil de Vuelta a España naar Nederland halen. Het is de bedoeling dat de Spaanse wielerronde in 2019 of in 2020 Nederland aandoet, zo weet Omroep Brabant te melden.

Uit antwoorden van het provinciebestuur op vragen van de CDA-fractie in Provinciale Staten blijkt dat in eerste instantie de wens was om de Tour de France naar Brabant te halen. Dat lijkt niet haalbaar. Het ziet ernaar uit dat de Tour volgend jaar al door Limburg gaat.

Ook de komst van Giro d'Italia is niet kansrijk, aangezien deze ronde dit jaar al in Apeldoorn startte. Daarom richt de provincie zich nu op de komst van de Vuelta. Ook de stad Utrecht heeft hier al langer oren naar, waardoor een samenwerking op handen lijkt.

Stijn Steenbakkers, Statenlid van het CDA, hoopt dat de provincie nu gaat doorpakken. "Het moet niet bij mooie woorden blijven. Er zal daadwerkelijk budget moeten worden vrijgemaakt zodat we als Brabant de lobby richting Spanje kunnen starten."

De Vuelta startte één keer eerder in Nederland. In 2009 begon de Spaanse wielerronde in Assen. Ook deed het peloton nog Emmen, Zutphen en Venlo aan. Het was de eerste keer dat de Vuelta buiten Spanje startte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl