Kai Reus voor de start van de Ronde van Naaldwijk in augustus
NOS WielrennenAangepast

Kai Reus neemt afscheid van het peloton

Kai Reus stopt met wielrennen. De 31-jarige renner leek na jaren van tegenslag afgelopen voorjaar terug op het hoogste niveau met een sterk optreden in Omloop Het Nieuwsblad, maar kon die lijn daarna niet doorzetten.

Reus verdiende wel een contract bij Roompot Oranje Peloton, maar kwam in het voorjaar hard ten val en liep daarbij een zware hersenschudding op. "Twee weken geleden toen ik met mijn dochtertje aan het spelen was, had ik nog steeds duizelingen als gevolg van die hersenschudding. Dan lacht je dochtertje naar je en dacht ik bij mezelf 'wil ik dit nog'?"

Carrière geknakt

Reus maakte in 2003 naam door bij de junioren wereldkampioen te worden en kreeg drie jaar later een profcontract bij Rabobank. Zijn veelbelovende carrière werd geknakt toen hij in 2007 tijdens een training in Frankrijk hard ten val kwam en elf dagen in coma lag.

Hij keerde anderhalf jaar later terug in het peloton, maar haalde nooit meer zijn oude niveau. In 2010 maakte Reus een uitstapje naar het marathonschaatsen en reed daarna voornamelijk voor kleinere wielerploegen.

Alle kanten van de medaille

Reus kijkt ondanks alle tegenslagen met een glimlach terug op zijn carrière. "Ik heb alle kanten van de medaille gezien, maar ik ga niet bij de pakken neerzitten. Het wielrennen heeft me ook heel veel mooie dingen gebracht."

Reus weet nog niet wat hij nu gaat doen, maar sluit niet uit dat hij binnen de sport actief blijft. "Maar ik heb een hele brede interesse, dus ik sta voor alles open."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl