Greg van Avermaet wint olympisch goud op de weg
NOS WielrennenAangepast

Veel sprinters in selecties België en Frankrijk

De negen Nederlandse renners weten steeds meer wie hun tegenstanders worden op het komende WK in Qatar. Ook de bondscoaches van België en Frankrijk hebben hun selecties bekendgemaakt.

Olympisch kampioen Greg Van Avermaet en oud-wereldkampioen Tom Boonen weten zich gesteund door onder anderen Eneco-revelatie Olivier Naesen. Philippe Gilbert ontbreekt op het lijstje van bondscoach De Weert. De renner van BMC had eerder al aangegeven dat hij voor zichzelf geen kansen zag op het vrijwel vlakke parcours in Qatar.

De Fransen nemen twee sprinters mee om je vingers bij af te likken. Arnaud Démare en Nacer Bouhanni mogen tijdens de koers gaan bepalen wie er, als het op een sprint aankomt, een gooi mag gaan doen naar de regenboogtrui.

Geen Coquard

Opvallend is wel dat een andere veelvraat, Bryan Coquard, buiten de selectie is gelaten. Hij boekte dit seizoen al elf overwinningen. Bouhanni staat op acht zeges, Démare op vier (maar won wel Milaan-Sanremo).

De selecties van Italië, Duitsland Spanje worden later bekendgemaakt. Australië presenteerde vorige week al zijn ploeg. Daar zijn Michael Matthews en Caleb Ewan de mannen die het moeten gaan doen.

Selecties grote wielerlanden

BelgiëFrankrijk
Greg Van AvermaetArnaud Démare
Tom BoonenNacer Bouhanni
Olivier NaesenGeoffrey Soupe 
Jasper StuyvenChristophe Laporte 
Jürgen RoelandtsCyril Lemoine 
Jens DebusschereWilliam Bonnet
Jens KeukeleireYoann Offredo 
Iljo KeisseMarc Sarreau 
Nikolas MaesAdrien Petit 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl