Disneyland Parijs

'Disney heeft ook interesse in Twitter'

Naast een aantal techbedrijven heeft ook mediaconglomeraat The Walt Disney Company interesse in het overnemen van Twitter. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen.

Het bedrijf heeft volgens Bloomberg een financieel adviseur ingehuurd om te kijken wat de gevolgen en kosten zouden zijn. Daarmee lijken de gesprekken zich nog in de verkennende fase te bevinden.

Jack Dorsey

Aangezien Twitter een technologiebedrijf is, is de overname door een ander technologiebedrijf voor velen het meest logische. Een belangrijke reden waarom Disney hoog op de lijst staat van mogelijke kopers, is dat Twitter-topman Jack Dorsey sinds 2013 in de raad van commissarissen van Disney zit.

Daarnaast focust Twitter zich steeds meer op video en is zowel sport als nieuws een belangrijke pijler. Dat geldt ook voor Disney, dat eigenaar is van sportzender ESPN en ABC, een televisienetwerk met een eigen nieuwsredactie: ABC News.

Het belangrijkste argument tegen, is dat Twitter dan onderdeel wordt van een bedrijf dat zelf nieuws, foto's en video's produceert. Andere mediabedrijven zullen wel twee keer nadenken voordat ze een concurrent aan omzet helpen via hun eigen materiaal.

Naast Disney hebben ook Salesforce (dat software voor het beheren van klantrelaties ontwikkelt), Google, Microsoft en telecomprovider Verizon aangegeven interesse te hebben. Disney is tot nu toe het enige mediabedrijf.

De vraag blijft of er uiteindelijk ook een bod komt. Volgens techsite Recode denkt Twitter zelf aan een bod van misschien wel 30 miljard dollar. Dat is vier miljard meer dan LinkedIn en acht miljard meer dan WhatsApp.

Volgens zakenzender CNBC zou een overname binnen 30 tot 45 dagen kunnen plaatsvinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl