Paul Haarhuis
NOS SportAangepast

Eerste werkdag voor Haarhuis in functie van bondscoach

Paul Haarhuis betrad vandaag voor het eerst de tennisbaan in de hoedanigheid van bondscoach. De KNLTB, de Nederlandse tennisbond, breidde het takenpakket van de oud-professional uit en benoemde naast Martin Bohm nog een bondscoach.

"Ik loop al sinds 1988 in het professionele tennis mee. Daardoor breng ik bijna dertig jaar aan ervaring mee", aldus Haarhuis, die al in dienst was als captain van het Fed Cup-team en coach van spelers van 16 jaar en ouder.

"Ik ben fanatiek en wil de carrières van spelers graag naar een hoger plan tillen. En ik denk dat mijn werkzaamheden bij de KNLTB van de afgelopen jaren goed zijn geweest."

Op dagelijkse basis zal Haarhuis ook aan de slag gaan met spelers die jonger zijn dan zestien jaar. Een nieuwe doelgroep voor hem en daarom moest hij tijdens zijn eerste werkdag de nodige handen schudden.

Eerste werkdag voor Haarhuis in functie van bondscoach

Jan Siemerink, de directeur sportief van de KNLTB, sprak de ambitie uit om bij de beste tien landen ter wereld te behoren. "Een stevige doelstelling, maar wel een heel mooie", vindt Haarhuis, die de bondsopleiding op de schop zag gaan.

"Ik vind dat we met een sterke tennisbond qua leden (ongeveer 600.000, red.) wel die kant op moeten gaan. Al hebben we een flinke achterstand op de vier landen (Australië, Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten) met een grandslamtoernooi, omdat die budgettair alles uit de kast kunnen halen."

Kiki Bertens en Paul Haarhuis

Fed Cup

De 50-jarige Haarhuis trad in 2013 in dienst van de tennisbond. Later kreeg hij ook het Fed Cup-team onder zijn hoede en met Haarhuis als captain reikten de Nederlandse vrouwen eerder dit jaar tot de halve finales van het landentoernooi.

Haarhuis blijft verantwoordelijk voor het Fed Cup-team.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl