De auto van een gezin sloeg over de kop nadat de verdachte er met grote snelheid op was ingereden
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

OM in beroep in zaak dodelijke A2-botsing

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in de zaak van de dodelijke A2-crash bij Maarssen. De man die de botsing in december veroorzaakte, werd eerder deze maand veroordeeld tot drie jaar cel, maar er was acht jaar cel geëist. Het OM wil daarom dat een hogere rechter zich over de zaak buigt, schrijft RTV Utrecht.

De dader had de dag voor de crash drugs gebruikt. Hij reed met bijna 240 kilometer per uur in op de auto waarin zeven mensen zaten. De bestuurder kwam om het leven en twee van zijn kinderen raakten blijvend gehandicapt.

Risico genomen

Het OM kan zich vooral niet vinden in het oordeel van de rechter dat er geen sprake was van opzet. De verdachte nam volgens justitie namelijk het risico dat er een ernstige botsing kon plaatsvinden. Hij heeft volgens de aanklager niets gedaan om het ongeluk te voorkomen, want hij remde niet en bleef vol gas geven.

De advocaat van de verdachte heeft ook hoger beroep aangetekend. De nabestaanden spraken twee weken geleden de wens uit dat er geen hoger beroep zou komen, hoewel ze de straf te licht vonden.

Advertentie via Ster.nl