Ruud de Wild
NOS Nieuws

Radio 2 bevestigt komst Ruud de Wild

Ruud de Wild wordt de nieuwe middag-dj bij NPO Radio 2. Vanaf januari is de radiomaker elke dag te horen tussen 16.00 uur en 18.00 uur.

Gisteren bracht De Telegraaf de overstap al, maar nu heeft hij het zelf bevestigd op NPO Radio 2. De Wild is nu nog dagelijks te horen bij BNR Nieuwsradio.

Vernieuwend

De Wild neemt de plek in van Wouter van der Goes, die van de middag doorschuift naar 18.00 uur tot 20.00 uur. Bert Haandrikman, die nu nog tijdens die uren te horen is, verhuist naar het weekend.

De Wild heeft zin in zijn nieuwe programma. "Ik heb de afgelopen tijd tegen mezelf gezegd: je moet alleen terugkomen als je vernieuwend kunt zijn. Anders moet je wegblijven. Dat wil ik in mijn nieuwe programma waarmaken."

Andere veranderingen

De komst van De Wild is niet de enige wijziging in de programmering in het nieuwe jaar. Bert Kranenbarg en Hans Schiffers stappen over naar NPO Radio 5. Corné Klijn neemt op zondagavond de presentatie van de Mega Album Top 50 over van Hans Schiffers. De uren van Hans Schiffers op zondagochtend worden ingevuld door Jan-Willem Roodbeen.

Verder stopt Paul Rabbering met zijn programma op NPO 3FM. Hij stapt volledig over naar Radio 2, waar hij vanaf januari op zaterdag en zondag te beluisteren is tussen 14.00 uur en 16.00 uur.

De weekendprogramma's van Sander de Heer en Jasper de Vries komen niet meer terug in de nieuwe programmering.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl