Arnold Palmer in 2008 in Augusta
NOS SportAangepast

Golflegende Arnold Palmer (87) overleden

In de Verenigde Staten is golfer Arnold Palmer overleden. Hij wordt beschouwd als een van de beste golfers aller tijden. Palmer overleed zondag in Pittsburgh op 87-jarige leeftijd. Hij had al langer gezondheidsproblemen.

Palmer werd professional in 1955. Hij won tijdens zijn carrière zeven majors, de belangrijkste toernooien op de tour. Vooral in de jaren 60 was hij zeer succesvol. Zijn supporters die hem op de green volgden, stonden bekend als Arnie's Army.

Palmer was een charismatische speler die opkwam in een tijd dat de tv zijn intrede deed. Hij heeft veel bijgedragen aan de populariteit van de elitesport onder de 'gewone man'. Hij ontwierp ook het Arnold Palmer-drankje, dat een eigen merk werd.

Daarnaast was hij een man die wist hoe hij zijn geld kon verdienen met sponsoring en reclame. Veertig jaar na zijn laatste toernooizege behoorde hij nog altijd tot de grootverdieners in de golfsport. In 2004 kreeg hij van George W. Bush de Presidential Medal of Freedom, de hoogste burgerlijke onderscheiding.

Reacties

Na het bekend worden van zijn dood bedankten golfers wereldwijd Palmer voor zijn bijdrage.

McIlroy: erfenis Palmer zie je in geen enkele andere sport

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl