NOS VoetbalAangepast

Jorritsma blijft teammanager Oranje tot en met 2017

Hans Jorritsma blijft toch aan als teammanager van het Nederlands elftal. De voormalig tophockeyer, sinds 1996 in dienst bij de voetbalbond, moest vertrekken omdat hij dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd van 67 jaar heeft bereikt. De KNVB is op dat besluit teruggekomen.

Jorritsma blijft teammanager Oranje

Technisch directeur Hans van Breukelen heeft de beslissing herroepen op aandringen van bondscoach Danny Blind en een aantal spelers. Dat nieuws maakte Tom Egbers bekend bij Studio Voetbal. Jorritsma blijft nu tot 1 december 2017 in dienst.

Lofzang Sneijder

"Ik mag Hans heel erg graag en vind het jammer om straks niet meer met hem samen te werken", vertelde aanvoerder Wesley Sneijder in aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Zweden.

Hij zei verder: "Ik ga hier wel mijn mening over geven. Of mensen dat leuk vinden of niet. Op het moment dat ik erbij kwam in 2003 was Hans er ook. Ik denk dat hij altijd zijn ziel en zaligheid in het Nederlands elftal heeft gestopt. Het is spijtig om dan op zo'n manier afscheid te moeten nemen."

Sneijder zou, net als de rest van de selectie en staf, een brief hebben ondertekend waarin zij pleiten voor het aanblijven van Jorritsma. Dat schrijven heeft, naar zich nu laat aanzien, de KNVB op andere gedachten gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl