Dick Advocaat op de bank bij Fenerbahce
NOS Voetbal

Fenerbahçe wint in aanloop naar Feyenoord

Op weg naar het duel met Feyenoord van donderdag in de Europa League heeft Fenerbahçe een nipte overwinning geboekt in de Turkse competitie. De ploeg van coach Dick Advocaat was in eigen huis met 2-1 te sterk voor Gaziantepspor.

Emmanuel Emenike opende de score voor de thuisploeg, maar Nabil Ghilas zorgde tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Dankzij een late goal van de Braziliaanse middenvelder Souza won Fenerbahçe alsnog. Jeremain Lens, die net als Gregory van der Wiel in de basis stond, gaf de assist bij de winnende goal. Robin van Persie ontbrak in de selectie van Advocaat.

Dankzij de tweede competitiezege klom Fenerbahçe naar de zevende plaats, met zeven punten uit vijf wedstrijden. Medipol Basaksehir gaat aan kop met dertien punten en Bursaspor staat op twaalf. Besiktas en Galatasaray hebben na het onderlinge gelijkspel op zaterdag (2-2) allebei elf punten.

Weerzien Advocaat met Van Bronckhorst

Fenerbahçe ontvangt Feyenoord donderdag in het eigen Sükrü Saraçoglu-stadion. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kijkt uit naar het treffen met Advocaat. Laatstgenoemde ondersteunde Van Bronckhorst in de tweede helft van het vorige seizoen bij Feyenoord en had hem eerder bij Rangers en Oranje onder zijn hoede.

"Mooi om voor het eerst tegen Advocaat te spelen", aldus Van Bronckhorst. "Ik ben dankbaar voor wat hij voor mij heeft gedaan, als speler en als trainer. Ik ben blij dat we de weg omhoog hebben gevonden en dat Advocaat een mooie club heeft."

Van Bronckhorst kijkt uit naar ontmoeting met Advocaats Fenerbahçe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl