NOS VoetbalAangepast

Boze Anastasiou noemt Roda 'te naïef en te lief'

Anastasiou: we moeten beter verdedigen

Er leek niets aan de hand voor Roda JC, maar door individuele fouten stond Feyenoord binnen een mum van tijd met 2-0 voor. Dat Feyenoord uiteindelijk met 5-0 won, zorgde er dan ook voor dat Roda-trainer Yannis Anastasiou zwaar teleurgesteld was.

"De mentaliteit moet anders. Het is te naïef en te lief. Ik ben na de wedstrijd boos geworden. We moeten beter verdedigen. We geven de doelpunten te makkelijk weg. Het is de zoveelste keer. En dat is jammer. We hadden het helemaal niet moeilijk tegen Feyenoord, maar opeens staat het 2-0 door individuele fouten", mopperde Anastasiou.

De Griekse trainer vervolgt: "Ik wil focus zien tot de laatste minuut. We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar als je naar de uitslag kijkt, denk je dat we helemaal weggespeeld zijn. Dat is niet zo. Het is voor mij moeilijk te accepteren."

Met name Roel Brouwers speelde een slordige wedstrijd. En gezien zijn jarenlange ervaring bij Borussia Mönchengladbach is het opmerkelijk dat juist hij de fouten maakt. Volgens Brouwers, die beaamt dat het beter moet, had scheidsrechter Björn Kuipers een aantal keer in zijn voordeel mogen fluiten. "Het mag natuurlijk niet gebeuren. Ik kreeg vlak voor de 3-0 een duw in mijn rug. Hij fluit niet. Maar ik ga niet te veel zeggen, dan krijg je weer gezeur."

Brouwers na 5-0 nederlaag niet blij met arbitrage

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl