Markus Weinzierl verliest met Schalke voor de vijfde keer op rij

Schalke 04 bereikt historisch dieptepunt na nieuwe nederlaag

Schalke 04 heeft na een nieuwe nederlaag een historisch dieptepunt bereikt. Op bezoek bij Hoffenheim verloor de ploeg van trainer Markus Weinzierl met 2-1. Voor het eerst in de clubhistorie heeft Schalke 04 nu de eerste vijf duels in de Bundesliga verloren.

Schalke, met Klaas-Jan Huntelaar in de basis, kende een flitsende start. Al na vier minuten zette Eric Maxim Choupo-Moting de ploeg uit Gelsenkirchen op 0-1. Lang kon Schalke niet genieten van de voorsprong. In de zeventiende minuut schoot Andrej Kramaric Hoffenheim langszij. Nog voor rust werd door Lukas Rupp de eindstand op het scorebord gezet.

Na vijf speelrondes staat Schalke 04 troosteloos onderaan in de Bundesliga. Het doelpunt van Choupo-Moting was bovendien pas het tweede doelpunt van de competitie. Vorige week scoorde Huntelaar in het 3-1 verloren duel met 1. FC Köln.

Opvallend is dat Schalke in de Europa League een zware uitwedstrijd wel wist te winnen. Op bezoek bij Nice, de koploper van Frankrijk, werd het tien dagen geleden 0-1.