FC Twente beklaagt zich bij arbiter Manschot na het afkeuren van de goal van Yeboah

Arbiter biedt Twente excuses aan en is 'groot mens'

Scheidsrechter Jeroen Manschot keurde zondagmiddag tot woede van FC Twente vlak voor rust een zuivere goal van Yaw Yeboah af. Na het bestuderen van de beelden bood hij daarvoor in de rust zijn excuses aan bij Twente.

"Tegen het einde van de rust, de spelers waren al weg, kwam hij bij onze kleedkamer om aan te geven dat hij fout zat", aldus Twente-trainer René Hake na afloop. "We hebben er geen zak aan, maar wel netjes."

Scheidsrechter Manschot 'een groot mens'

Bij een 1-0 stand voor de thuisploeg leek Yeboah vlak voor rust de score te verdubbelen. Manschot zag voorafgaand aan de goal in een glijpartij van Ricky van Wolfswinkel een overtreding van de Ghanees. De arbiter keurde de goal af en kreeg vervolgens heel Twente over zich heen.

Manschot: wilde tweede helft met schone lei beginnen

Uit de herhaling bleek dat de beoordeling van Manschot niet correct was. Dat zag de arbiter zelf ook in de rust op zijn telefoon. "Geen discussie", aldus Manschot. "Ik zat fout. Dat niet toegeven heeft geen zin. Ik wilde met een schone lei aan de tweede helft beginnen."

Twente won het duel met Vitesse alsnog met 2-1. Ook de trainer van de bezoekers, Henk Fraser, kon de excuses van de scheidsrechter wel waarderen. "Dat geeft aan dat hij een groot mens is."

Manschot: niks toegeven heeft geen zin