NOS SportAangepast

Neptunus-pitcher Yntema drijft Amsterdam tot wanhoop

De honkballers van Neptunus zijn in de Holland Series weer naast Amsterdam Pirates gekomen. Na de 6-5 nederlaag van zaterdag werd zondag in Rotterdam wel (en overtuigend) gewonnen: 8-5.

Neptunus brengt stand in Holland Series op 1-1

Op een hit van Gilmer Lampe zetten Nick Urbanus en Remco Draijer Pirates meteen op 2-0. Neptunus antwoordde, met dank aan Pirates-pitcher Robin Schel, die in de gelijkmakende beurt de ene na de andere klap om de oren kreeg en twee punten weggaf met vier wijd.

De Amsterdamse slagmensen kregen geen kans van Neptunus-pitcher Orlando Yntema en in de vijfde inning liep Neptunus van 6-2 uit naar 8-2. Nadat Yntema was vervangen door Kevin Kelly, kwam Pirates nog op 8-5, maar closer Berry van Driel stelde de zege veilig.

Rivaliteit

De twee clubs leven al een paar dagen met elkaar in onmin, omdat Neptunus vlak voor de Holland Series aan de assistent-coach van de Pirates trok, Ronald Jaarsma.

Dat viel verkeerd bij het bestuur van de Amsterdammers en Jaarsma, die het aanbod van de aartsvijand verzweeg, werd gisteren op non-actief gesteld.

Holland Series overschaduwd door honkbalrel Amsterdam-Rotterdam

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl