Pierre van Hooijdonk in 2003
NOS VoetbalAangepast

'Zegereeks Feyenoord niet te vergelijken met die van 2003'

"Lodewijks op de goal. Achterin Emerton, Van Wonderen, De Nooijer en Rzasa. Oh, stond Paauwe linksback? Ehm, wie hadden we nog meer? Kalou, Bosvelt, Ono, ikzelf natuurlijk. Dan mis ik er nog twee. Wie? Lurling en Buffel. Buffeltje..."

Pierre van Hooijdonk kan zich het Feyenoord van 2003 nog zo voor de geest halen. Met een 3-1 overwinning op PSV (drie goals van Van Hooijdonk) boekte dat team drie wedstrijden voor het einde van de competitie zijn dertiende zege op rij.

Het huidige Feyenoord, de koploper in de eredivisie, gaat zondag thuis tegen Roda JC op voor zijn negende competitieoverwinning op rij.

2003: Feyenoord klopt PSV voor dertiende zege op rij

Toch zijn beide ploegen niet te vergelijken, vindt Van Hooijdonk. "Nee, want wij speelden toen om plaats twee. Het was een mooie serie, maar we schoten er niets mee op. En wij hadden al bewezen dat we kwaliteit hadden door bijvoorbeeld de UEFA Cup te winnen. Bij dit Feyenoord denk je nog terug aan vorig jaar, toen het helemaal wegzakte."

De grootste overeenkomst die Van Hooijdonk ziet tussen beide teams is de ervaring binnen de selectie. "Giovanni van Bronckhorst heeft wat Bert van Marwijk ook heeft: verlengstukken in het veld. Dat is erg prettig voor een trainer."

De selectie van Feyenoord in het seizoen 2002/2003

Die ervaring moet voorkomen dat de Rotterdammers net al vorig jaar in een vrije val terechtkomen. "Wij hadden als team meer grote wedstrijden gespeeld, maar het huidige Feyenoord is ook ervaren. Karsdorp, Kongolo en Vilhena zijn de jonge jongens, maar spelen al wel een aantal jaar in de eredivisie."

En dan de grote vraag: gaat het huidige Feyenoord de dertien overwinningen van Van Hooijdonks team evenaren? "Als ik naar het programma kijk (Roda, Willem II, NEC, Ajax), dan kan de serie nog best even duren. Die negende zege zal er zondag tegen Roda wel komen. Daar ga ik wel vanuit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl