Wout Van Aert is de sterkste in Iowa
NOS WielrennenAangepast

Van Aert en Compton winnen WB-veldrit in Iowa

Veldrijder Wout Van Aert heeft ook de tweede wereldbekerwedstrijd gewonnen. De Belg liet in Iowa z'n landgenoten Kevin Pauwels en Laurens Sweeck achter zich. Corné van Kessel finishte als vijfde.

Van Aert had in de wereldbekerwedstrijd in Las Vegas een teenblessure opgelopen, maar besloot toch te starten. In de tweede ronde kwam de Belg op achterstand als gevolg van problemen met zijn ketting, maar hij knokte zich weer terug.

Van Aert knokt zich naar tweede WB-zege

Met nog twee ronden te gaan passeerde Van Aert de eenzame koploper Sweeck en soleerde hij naar de zege. Pauwels had zich na een povere start naar voren gewerkt en legde ten koste van Sweeck nog beslag op de tweede plaats.

Nog niet fit

De Nederlanders Lars van der Haar en Mathieu van der Poel sloegen de eerste twee wereldbekerwedstrijden over. Zij zijn nog niet fit. De volgende cross die meetelt om de wereldbeker is eind oktober op de flanken van de Cauberg.

Compton wint tweede WB veldrijden

Katie Compton schreef bij de vrouwen de tweede veldrit van het wereldbekerseizoen op haar naam. De Amerikaanse ging in Iowa solo over de finish en nam de leiding in het wereldbekerklassement over van Sophie de Boer die zevende werd.

Compton versnelde in de eerste ronde en alleen de Tsjechische Katerina Nash kon volgen. Later sloten de Canadese Catharine Pendrel en de Française Caroline Mani aan. De Boer kon het gat naar de kopgroep niet meer dichten.

Nash en Compton probeerden in de derde ronde beurtelings Pendrel en Mani eraf te rijden. Nash viel door een mankement terug, waarna Compton alleen ontsnapte. Mani werd tweede, de Amerikaanse Kaitlin Antonneau vanuit de achterhoede derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl