Luuk de Jong heeft de 2-1 gescoord voor PSV

PSV moeizaam los van Excelsior

PSV heeft het zichzelf bij Excelsior lastig gemaakt. De kampioen heerste, maar had er veel moeite mee om het overwicht uit te drukken in doelpunten: 3-1.

Het begin van de wedstrijd werd ontsierd door spreekkoren van de PSV-aanhang gericht tegen scheidsrechter Danny Makkelie, die daarop het duel kort staakte.

Nadat de wedstrijd weer hervat was, duurde het niet lang voordat PSV het initiatief greep. Gastón Pereiro en Davy Pröpper misten nog, voordat Luciano Narsingh scoorde na een één-twee met Bart Ramselaar.

Tegen de verdrukking in kwam Excelsior op gelijke hoogte. Luigi Bruins benutte de strafschop, die werd gegeven na een overtreding van Jetro Willems op Kevin Vermeulen.

PSV liet zich niet van de wijs brengen, bleef dominant en kwam vlak voor rust weer op voorsprong toen Luuk de Jong een vrije trap van Andrés Guardado ongestoord mochten binnenkoppen.

De Eindhovenaren vergaten daarna door te bijten en daardoor beleefde PSV nog wat spannende momenten voor het eigen doel. Zo joeg Khalid Karami PSV-doelman Jeroen Zoet nog de stuipen op het lijf met een afstandsschot van zo'n 50 meter, voordat Pröpper in de 83ste minuut eindelijk de 3-1 wist binnen te fröbelen.

PSV heeft nu een recordaantal van dertien uitduels in de eredivisie op rij gewonnen. Daarmee verbetert de ploeg de recordreeks van twaalf wedstrijden uit het seizoen 1987/1988.