Arsenal viert de 3-0 van Mesut Özil (midden) tegen Chelsea

Arsenal spaart Chelsea in ijzersterk optreden

Arsenal heeft de topper tegen stadgenoot Chelsea met 3-0 gewonnen. De formatie van Arsène Wenger draait door de zege bovenin mee in de Premier League.

Er viel niets af te dingen op de zege van Arsenal, dat het duel grotendeels domineerde. Alexis Sanchez strafte na elf minuten slecht verdedigen van Gary Cahill genadeloos af en stiftte vervolgens de bal langs Thibaut Courtois.

Arsenal was los en scoorde drie minuten later via Theo Walcott, die na een lage voorzet van Héctor Bellerín simpel de 2-0 kon binnenschuiven. Mesut Özil maakte er voor rust 3-0 van. De Duitser rondde in de veertigste minuut op ietwat gelukkige wijze een snelle counter af.

Arsenal verzuimt score op te voeren

In de tweede helft bleef de ploeg van Wenger, die zich vandaag precies 20 jaar coach van de Gunners mag noemen, de betere ploeg.

Arsenal mocht het zichzelf aanrekenen dat de score niet verder werd opgevoerd. Onder anderen Walcott en Özil misten nog goede kansen, terwijl de excellerende keeper Petr Cech zijn doel schoonhield.