Podcast: het beste uit Het Oog

PVV-leider Geert Wilders noemde de Franse filosoof Alexis de Tocqueville tijdens de Algemene Beschouwingen een pleitbezorger voor het terugdringen van islamisering. In de podcast met de hoogtepunten uit het radioprogramma Met het oog op morgen deze week emeritus hoogleraar Wijsbegeerte Hans Achterhuis die het citaat dat Wilders aanhaalde niet kon vinden in het werk van De Tocqueville.

Twee dagen voor de Algemene Beschouwingen sprak Chris Kijne met Oog-collega Sheila Sitalsing over haar boek Mark. Sitalsing raakte gefascineerd door premier Rutte en dook voor het boek in zijn geschiedenis. Wat verwacht ze dat Rutte gaat doen als zijn termijn als premier erop zit?

In vluchtelingenkamp 'De Jungle' in Calais zitten honderden vluchtelingenkinderen die naar Engeland proberen te komen. Zapp Weekjournaal-verslaggever Milou Stoop maakte een schrijnende reportage over de kinderen. Het kamp wordt volgens haar terecht een jungle genoemd.

De film Riphagen ging deze week in première. Rob Riphagen vertelde woensdag over zijn vader Dries, die tijdens de Tweede Wereldoorlog heulde met de Duitsers omdat hij daar geld mee wilde verdienen. Hij kwam er nog mee weg ook. Rob ontdekte in 1997 pas wat zijn vader op zijn geweten had. Hij beloofde zijn moeder destijds dat hij niet over Dries zou praten tot zij overleden was.

Schrijfster Vrouwkje Tuinman schreef het boek Afscheidstournee over het leven en de dood van violist Nicolò Paganini. Na zijn dood kon zijn lichaam nergens worden begraven, omdat hij zo virtuoos was dat hij ervan werd verdacht dat hij zwarte magie gebruikte. Zijn zoon Achille heeft vijftig jaar met het lichaam moeten leuren, voordat de violist in Parma begraven mocht worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl