NOS VoetbalAangepast

Bayern zonder Robben langs stug Hamburger SV

Bayern München blijft na vijf speelronden als enige Bundesligaclub zonder puntenverlies. De landskampioen won met moeite, maar wel verdiend, de uitwedstrijd bij Hamburger SV met 1-0.

Robert Lewandowski (links) in duel met Albin Ekdal tijdens HSV-Bayern München

HSV hield 88 minuten stand tegen het offensief spelende Bayern totdat invaller Franck Ribéry na een actie aan de linkerkant de bal bij Joshua Kimmich bezorgde. De middenvelder tikte daarna simpel binnen.

Carlo Ancelotti gunde Arjen Robben, die afgelopen woensdag na lang blessureleed zijn rentree maakte, dit keer geen invalbeurt. De Italiaanse trainer is nu de eerste Bayern-coach sinds Ottmar Hitzfeld in 1998 die zijn eerste vijf Bundesligaduels weet te winnen.

Gouweleeuw en Verhaegh winnen

FC Augsburg won met basisspelers Jeffrey Gouweleeuw en Paul Verhaegh zijn tweede duel van het seizoen. De Beierse club was in eigen huis met 1-0 te sterk voor Darmstadt.

Voormalig sc Heerenveen-spits Alfred Finnbogason kopte in de 47ste minuut knap raak op aangeven van Koo Ja-Cheol. Darmstadt speelde na rust met tien man nadat Leon Guwara in de blessuretijd van de eerste helft een rode kaart had gekregen.

Jeffrey Gouweleeuw (links) van Augsburg strijd met Antonio-Mirko Colak van Darmstadt om de bal

Uitslagen Bundesliga - zaterdag

ThuisclubUitclubUitslag
Borussia MönchengladbachFC Ingolstadt 2-0
FSV Mainz Bayer Leverkusen2-3
Hamburger SV Bayern München 0-1
FC Augsburg SV Darmstadt1-0
Eintracht Frankfurt Hertha BSC 3-3

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl