Manchester United viert de 1-0

Manchester United wervelt langs Leicester City

Manchester United heeft op resolute wijze een einde gemaakt aan een povere reeks. Na de nederlaag bij Feyenoord in de Europa League en twee verloren duels in de competitie, werd een klinkende 4-1 thuiszege geboekt op Leicester City.

De formatie van trainer José Mourinho, die aanvoerder Wayne Rooney buiten de basis had gelaten (hij viel enkele minuten voor tijd in voor Marcus Rashford), kwam halverwege de eerste helft op 1-0 dankzij een kopbal van Chris Smalling op aangeven van Daley Blind.

Blind speelde niet als centrale verdediger maar als linksback. Hij verving daar de geblesseerde Luke Shaw. Maar liefst drie treffers werden ingeleid door een hoekschop van de international.

Zlatan Ibrahimovic werd tijdens de wedstrijd lastiggevallen door een lookalike

4-0 voorsprong

Daarna zorgden Juan Mata (na een mooie aanval), Rashford (intikker) en Paul Pogba (kopbal) voor de comfortabele 4-0 voorsprong bij rust. In de tweede helft nam United wat gas terug en redde Demarai Gray met een fraai schot de eer voor de regerend landskampioen.

Manchester United heeft na zes speelronden twaalf punten, Leicester heeft vijf punten minder. Koploper Manchester City gaat later vandaag op bezoek bij Swansea City.