Pippa werd wereldberoemd door het huwelijk van William en Kate
NOS NieuwsAangepast

Pippa's gehackte foto's te koop aangeboden

Een hacker claimt 3000 foto's van Pippa Middleton in handen te hebben. De foto's zouden zijn buitgemaakt door in te breken op haar iCloud. De hacker heeft meerdere Britse kranten benaderd.

Tabloids The Sun en Daily Mail kregen een versleuteld WhatsApp-bericht van de dader. Als bewijs stuurde hij drie foto's mee: twee waarop Pippa een trouwjurk uitprobeert en een van haar moeder op een trouwlocatie. Pippa en haar verloofde James Matthews gaan volgend jaar trouwen.

Volgens de hacker, die de naam Crafty Cockney gebruikt, heeft hij ook foto's van de gastenlijst, privéberichten van Pippa en naaktfoto's van James. Daarnaast zouden er foto's zijn van de kinderen van prins William en Pippa's zus Kate. Pijnlijk, omdat het prinselijk paar hun kinderen zo veel mogelijk uit de media houdt.

Ik beschouw deze foto's als zeer zeer gewild.

Crafty Cockney

Crafty Cockney zegt eerst Britse media te hebben benaderd omdat die "waardiger" met het materiaal zouden omgaan. Hij zegt dat hij vanwege de Britse privacywetgeving eerder een snelle koper in de VS verwacht, "maar ik wilde jullie het in ieder geval laten weten". Hij eist minimaal 50.000 pond. "Ik beschouw deze foto's als zeer, zeer gewild."

De kranten kregen 48 uur om in te gaan op het aanbod, maar stapten in plaats daarvan naar Middleton. De politie heeft inmiddels een onderzoek geopend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl