NOS VoetbalAangepast

Bosz stuurt debutanten terug naar Jong Ajax

Verdediger Matthijs de Ligt (17) en middenvelder Abdelhak Nouri (19) debuteerden woensdag voor Ajax met een doelpunt in de bekerwedstrijd tegen Willem II (5-0). Toch moeten de twee nog even wachten op hun eredivisiedebuut.

Ajax-trainer Peter Bosz heeft De Ligt en Nouri niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor het thuisduel met PEC Zwolle, dat zaterdagavond op het programma staat. Ook Frenkie de Jong, die eveneens debuteerde tegen Willem II, moet zich met Jong Ajax voorbereiden op de wedstrijd tegen FC Oss.

Bosz liet de basisspelers Davy Klaassen, Joël Veltman, Mitchell Dijks, Nemanja Gudelj en Bertrand Traoré buiten de selectie in de eerste ronde van het bekertoernooi. Zij keren nu allemaal weer terug.

Ajax kende een moeizame start van het seizoen, maar de Amsterdammers zijn nu al vijf duels ongeslagen. In die wedstrijden kreeg de club maar één doelpunt tegen. PEC Zwolle, de tegenstander van zaterdag, is de hekkensluiter van de eredivisie. Na zes wedstrijden hebben de Zwollenaren pas twee punten en een doelsaldo van 2-12.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl