Fred Grim
NOS VoetbalAangepast

'Aanstelling Fred Grim begrijpelijk'

"De aanstelling van Fred Grim is begrijpelijk. Al mist hij de internationale uitstraling die Ruud Gullit wel heeft." Dat zegt NOS-voetbalcommentator Arno Vermeulen over de aanstelling van Fred Grim als assistent-bondscoach van de KNVB.

Vermeulen: "Bondscoach Danny Blind en Fred Grim hebben heel veel samengewerkt. Speelden samen bij Ajax en werkten daar lang samen in de trainersstaf. Later gebeurde dat ook bij Sparta en de KNVB. Ze kennen elkaar dus heel goed. Daarom was de keus voor Grim niet verrassend."

Realistisch

"Er werden veel namen genoemd. Fred Rutten bijvoorbeeld. En Gullit haakte natuurlijk op het laatste moment af. Als die namen niet haalbaar zijn, dan is het een realistische optie om de coach van Jong Oranje door te schuiven. Zeker als dat ook nog iemand is waarmee Danny Blind heel goed heeft samengewerkt."

"Natuurlijk, Ruud Gullit of Fred Grim, dat voelt nogal anders. Grim mist de internationale ervaring en uitstraling die Gullit, Marco van Basten en Dick Advocaat wel hadden. Dat is absoluut een minpunt. Maar Grim is echt geen koekenbakker. Hij heeft het goed gedaan bij de jeugd van Ajax en Almere City. En laten we ook niet overdrijven: het is 'maar' de assistent. Laten we hem gewoon een eerlijke kans geven."

Andere assistent

De aanstelling van Grim is volgens Vermeulen een indicatie voor de naam van de andere assistent die nog wordt gezocht. "Dat zal geen grote naam zijn. Denny Landzaat, nu werkzaam bij AZ, wordt genoemd. Kees van Wonderen, trainer van Oranje onder 17, is ook een optie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl